Засуджуємо так звані “референдуми”, – молдавська громада Чернівецької області

Громадська організація “Асоціація молдавської молоді з Північної Бессарабії” засудила план проведення так званих «референдумів» про приєднання до РФ тимчасово окупованих регіонів України.

Молдавська громада наголошує, що жодне територіальне надбання РФ внаслідок погрози силою або її застосування не може бути визнане законом.

“Молдавська громада Чернівецької області, а також Республіка Молдова не визнають і ніколи не визнаватимуть незаконну і нелегітимну анексію Криму Росією. Фіктивні референдуми в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях України не мають жодної легітимності і будуть кричущим порушенням Статуту ООН. Молдавська громада не визнає їх незаконну та нелегітимну анексію. Ці землі – це Україна. Ми закликаємо всі держави відкинути кричущі спроби Росії до територіальних загарбань”, – йдеться у повідомленні. 

Представники молдавської громади стверджують, що останні російські рішення, у тому числі про часткову військову мобілізацію, є подальшою ескалацією незаконної війни Росії проти України.

Росія несе повну відповідальність за війну, за величезні страждання, які її агресія приносить українському народу, який зараз мобілізується. У руках Росії є можливість покласти край цьому конфлікту. Росія негайно повинна припинити цю війну і вивести свої війська з України.

Реклама

Залишити коментар