СБУ затримала російського агента, який коригував ракетні удари ворога для зриву опалювального сезону на півдні України

Служба безпеки викрила спроби окупантів зруйнувати критичну інфраструктуру, задіяну у проходженні опалювального сезону на півдні України. Про це повідомляє СБУ.

У результаті слідчо-оперативних дій у Миколаєві затримали російського агента, який передавав ворогу геолокацію підприємств теплопостачання у прифронтових районах. Отримані координати загарбники планували використати для здійснення серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту, і таким чином дестабілізувати обстановку на південному напрямку.
 
У разі успішних обстрілів окупанти обіцяли своєму поплічнику грошову «винагороду», а у разі захоплення міста загарбники обіцяли йому «гарантії безпеки» від репресивних дій окупаційної адміністрації.
 
За даними слідства, зрадником виявився мешканець обласного центру, якого спецслужби рф завербували після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів він потрапив через прокремлівські погляди, які поширював у своєму оточенні.
 
Для виконання ворожих вказівок зловмисник здійснював фото-, відеофіксацію об’єктів з прив’язкою до місцевості. Потім передавав ці матеріали з детальним описом російському куратору через анонімний Телеграм-канал.
 
Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.
 
Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.
Реклама

Залишити коментар