Чернівці переплатили півмільйона «дорожнім фаворитам» з Тернополя, – Бурбак

Кожна влада у Чернівцях має свого «дорожнього фаворита». Цього разу у фаворі тернопільська фірма Техно-Буд-Центр, яка нікому в нас досі не була відома, ніколи тут не працювала. Натомість потужні підприємства з досвідом роботи, які мають у нас свої заводи – асфальтні вузли, які сплачують податки у Чернівцях, у місцевий бюджет, – їх викидають з тендерів. Таку позицію щодо лобіювання у Чернівцях інтересів конкретних підрядників висловив в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА народний депутат двох скликань Максим Бурбак

«Я ознайомився з матеріалами Прозорро – Тернопільська фірма, яка виграла тендер на ремонт двох перехресть на вулиці Комарова у Чернівцях (ну тобто не виграла, а її було визнано переможцем), вона запропонувала ціну майже на півмільйона гривень більшу, ніж інший учасник конкурсу. І їх визнають переможцями, вони беруться за ремонт. Отут я хочу звернутися до міського голови: Романе Васильовичу, ваші заступники вас підставляють! На місці мера я б зробив службове розслідування і вже негайно відсторонив би голову тендерного комітету на період розслідування – чому надавали перевагу фірмі, яка витратить з міського бюджету на півмільйона гривень більше?!

Так, вони придумали собі відмазку: переможець конкурсу не надав документа – немає довідки виїзду на перехрестя, де б було зафіксовано, що це перехрестя існує! Ну це ж чиновники з тендерного комітету спеціально вигадали для себе, щоб усе було підлаштовано під цю тернопільську фірму.

Я вже навіть не ставлю питання – чому не виграє МіськШЕП? Це ж наше комунальне підприємство, яке мало б зараз заробляти, для того, щоб взимку мати ресурси для техніки, на обслуговування доріг, платити податки місту і заробітню плату своїм працівникам-чернівчанам. Щось за МіськШЕП у нашій новій альтернативній команді взагалі не чутно. Прибирають вулиці – тернопільські, роблять вулиці – тернопільські… молодці.

Ще раз наголошу, міський голова мав би особисто розібратися, що відбувається довкола доріг у Чернівцях. Можливо він вважає, що це парафія його заступників. Ні, це персональна відповідальність Романа Клічука як керівника і саме до нього будуть питання, а не до якихось його підлеглих чиновників. А раптом там є корупційна складова?

Я взагалі здивуюся, якщо правоохоронці не зреагують на те, що відбувається. Адже був сюжет щодо тендерних махінацій на ТВА. За законом у такій ситуації має бути ретельна перевірка правоохоронними органами – за матеріалами, озвученими журналістами,» – вважає політик.

Як ми повідомляли, дорожня фірма «Техно-Буд-Центр» з м.Тернопіль ремонтує два перехрестя на вулиці Комарова у Чернівцях, попри те, що кращу пропозицію на тендеру запропонувало підприємство ШБУ-77, яке готове було виконати роботи майже на 500 тисяч гривень дешевше. До цього ТБЦ вже ремонтувала перехрестя вулиць Героїв Майдану і Сторожинецької та низку інших вулиць. Також у квітні цій фірмі виділили понад 12 000 000 гривень на прибирання вулиць у Чернівцях.

Реклама

Залишити коментар