Центр Gedankendach у Чернівцях шукає молодь для участі в навчально-мистецькому проєкті

Упродовж жовтня в Чернівцях відбуватиметься проєкт “Українсько-німецького культурного товариства м. Чернівців” при Центрі Gedankendach під назвою “NOSTOS”. В ньому молоді люди звернуться до особистих досвідів і спробують знайти відповіді на питання, пов’язані з домом, або відкрити для себе щось нове про нього. Через розмови, творчі практики та креативне письмо вони шукатимуть нові його сенси в час, коли багато хто з нас змінили місце проживання чи втратили свої домівки через війну.

Програму складатимуть три воркшопи, котрі відбуватимуться щовихідних у жовтні.

Перший проведуть запрошені художниця Тереза Яковина та художник Остап Ящук з мистецького колективу “Прикарпатський театр”. Разом із учасницями та учасниками вони по-пам’яті будуватимуть картонні макети домівок.

Другий воркшоп — з креативного письма від співорганізатора проєкту Олега Барасія.

Тут ми разом спробуєм ословити свої думки про дім у текстах. Але, як і у випадку з іншмим воркшопами, попередній досвід у написанні текстів не потрібен, бо, за допомогою методів креативного письма, їх створення стає заняттям, з котрим легко впоратися. Часто навіть і писати не доведеться, а, наприклад, робити колажі зі слів, викреслювати їх, працювати з уже написаними кимось тексами й ще багато чого незвичного.” — так свій воркшоп описує Олег Барасій.

Третій воркшоп — від митця Станіслава Туріни, що колись був учасником “Відкритої групи”, а зараз — один із членів об’єднання художниць і художників з синдромом Дауна та без “ательєнормально”.

Протягом трьох днів, учасники і учасниці спробують поговорити про речі, спільні та унікальні досвіди. Про те, що ми з собою беремо в майбутнє, та з чим ми живемо.

Результати роботи проєкту складуть виставку, що буде показана в Чернівцях, та колективне видання, котре вийде друком під кінець року.

Для участі в програмі, що відбуватиметься щовихідних у жовтні 2022 року Центр Gedankendach шукає загалом 10 підліток та підлітків, котрі:

  • переїхали в Чернівці через війну або проживають у Чернівцях;
  • віком від 15 до 17 років;
  • зацікавлені в дослідженні теми дому;
  • займаються художніми практиками або мають інтерес спробувати;
  • шукають інших підліток та підлітків, з котрими можна завести знайомство чи дружбу;
  • мають змогу щовихідних упродовж жовтня брати участь у воркшопах та зустрічах;
  • хочуть цікаво та продуктивно провести вихідні в різних локаціях Чернівців.

Подати заявку можна за посиланням: https://bit.ly/nostos-opencall

Читайте також: молодь Буковини запрошують на стажування у Європейському парламенті

Дедлайн подачі заявок на участь у програмі: неділя, 11.09.2022 (23:59 год). Проєкт відбуватиметься у Чернівцях щовихідних з 1 по 31 жовтня 2022. Участь у програмі безкоштовна, усі витрати, пов’язані з проєктом, покриваються організаторами.

 

Реклама

Залишити коментар