У Чернівцях відбулася XII міжнародна наукова конференція «Розвиток політичної науки: європейські практики та національні перспективи»

У вівторок, 28 червня, відбулася XII міжнародна наукова-практична конференція «Розвиток політичної науки: європейські практики та національні перспективи».

У конференції беруть участь науковці та експерти з України, Грузії, Молдови, Польщі, Румунії та Франції.

Організатори конференції: кафедра політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин разом із НДІ Європейської інтеграції та регіональних досліджень ЧНУ імені Юрія Федьковича, Університет імені Марії Склодовської-Кюрі (Польща), Університет Ораді (Румунія).

Вітальне слово на початку роботи конференції взяв ректор ЧНУ Роман Петришин, який розповів, що:

“Важливо, що наука розвивається у цей час. Дана конференція дає розуміти, як протидіяти в інформаційній війні, яка ведеться проти нашої країни. Також, це підсилює європейський напрям конференції через те, що кілька днів тому Україна отримала статус кандидата у члени Європейського Союзу”.

Заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор також наголосив на розвитку політичної науки, зважаючи на обставини, у яких знаходиться Україна:

“Зараз кожен на своєму фронті; докладає зусилля у війні; конференція дає нам можливості вести боротьбу в інформаційному фронті. Ті напрацювання, які будуть озвучені на даній конференції, органи влади готові їх реалізувати, задля їхньої оптимальної роботи”.

Професор Університету Марії Складовської-Кюрі (Люблін, Польща) Валентин Балюк підкреслив:

“Ми можемо сказати, що йде боротьба за виживання України та боротьба за демократію у Європі. Україна сьогодні прокладає шлях для Європи майбутнього. Їй необхідний власний “план Маршала”, план повоєнної відбудови та план європеїзації, щоб досягти потрібних реформ та бути складовою європейської спільноти”.

Роботу на початку конференції модерували її співорганізатори – Саміла Андрій Петрович – доктор технічних наук, доцент, проректор із наукової роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – голова Оргкомітету;
Круглашов Анатолій Миколайович – доктор політичних наук, професор, зав. каф. політології та державного управління, директор НДІ європейської інтеграції та регіональних досліджень ЧНУ імені Юрія Федьковича – співголова Оргкомітету;
Ротар Наталія Юріївна – доктор політичних наук, професор, професор каф. політології та державного управління, заступник директора з наукової роботи НДІ європейської інтеграції та регіональних досліджень ЧНУ імені Юрія Федьковича – заступник голови Оргкомітету;
Цікул Ірина Василівна – кандидат політичних наук, доцент, доцент кафедри політології та державного управління ЧНУ імені Юрія Федьковича – відповідальний секретар оргкомітету;
Нечаєва-Юрійчук Наталія Вікторівна – кандидат політичних наук, доцент, доцент кафедри політології та державного управління ЧНУ імені Юрія Федьковича – PR-секретар оргкомітету.

Розпочав своєю доповіддю обговорення основних аспектів політичних шкіл у міжнародних відносинах доктор політичних наук, професор університету Орадя (Румунія) Хорга Іоан. Завідувач кафедри політології та державного управління Анатолій Круглашов продовжив власним виступом обговорення основних тенденцій російської зовнішньої політики.

Надалі виступ мали професори кафедри політології та державного управління, кафедри міжнародних відносин та міжнародної інформації.

Виступи мали проблемний характер і викликали зацікавлення серед присутніх. Завдяки вправній модерації, роботи секцій конференції, атмосфера спілкування була позитивною і творчою.

Реклама

Залишити коментар