У Києві затримали одного з лідерів партії Медведчука «Український вибір», який співпрацював із російськими спецслужбами

Служба безпеки України затримала у Києві одного з лідерів партії Віктора Медведчука «Український вибір», який співпрацював із російськими спецслужбами та готувався до повалення конституційного режиму в Україні.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, затриманий розробив концепцію «народного самодержавства», яка передбачала насильницьке захоплення влади, знищення фінансово-економічної системи та зміну держкордону України. Ці ідеї просували через розгалужену мережу підконтрольних громадських організацій.

Також слідчі встановили, що у 2014 році він звертався до адміністрації президента росії щодо особистого прийому — тоді він нібито мав доповісти про підготовку заходів проти України.

Правоохоронці провели обшуки за місцями перебування соратника Медведчука. У нього виявили документацію та печатки «громадських організацій», заборонену символіку, лист з адміністрації президента рф про отримане звернення, комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та чорнові записи, які підтверджують його діяльність доказами злочинних дій.

СБУ не називає ім’я затриманого, проте, за даними «Української правди», ідеться про Олександра Тарнашинського.

Реклама

Залишити коментар