Не мали їжі, предметів гігієни: у Пензенській області виявили табір для українців

Із території України в рф уже вивезли 808 тисяч осіб, із яких 153 тисячі дітей. Такі цифри називають російські ЗМІ. Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

“Майже кожного дня ЗМІ країни-окупанта з посиланням на інформацію рашистських високопосадовців повідомляють про вивезення з України наших громадян. Станом на 16 квітня, за їхніми даними, було переміщено 808 тисяч осіб, з яких 153 тисячі – діти”, – заявила уповноважена.

За словами омбудсмена, минулого тижня до неї звернулися волонтери з росії, які виявили три табори для депортованих українців у Пензенській області.

“Вони відвідали один із таких таборів, де на той час перебували понад 400 осіб – здебільшого жінки та 147 дітей різного віку, включаючи немовлят. Наші громадяни були у вкрай важкому та пригніченому становищі, не мали одягу, харчів, предметів гігієни, адже їх забрали із Маріуполя просто з бомбосховища”, —заявила уповноважена.

Денісова поінформувала, що за результатами спільної роботи з російськими волонтерами, консульською службою в Естонії та Естонською стороною напередодні перші 7 українців з табору у Пензенській області, у тому числі сім’я з трьома дітьми, були доправлені до міста Нарва в Естонії та отримують допомогу.

Реклама

Залишити коментар