Міськрада Маріуполя просить світ визнати злочини росії у місті геноцидом, а путіна — військовим злочинцем

Маріупольська міська рада засудила воєнні злочини російсько-окупаційних військ проти жителів Маріуполя та просить світову спільноту визнати дії росії геноцидом українського народу.

Про це йдеться у рішенні міськради за підсумками позачергової сесії 1 квітня.

Депутати звернулися до світової спільноти з закликом об’єднати зусилля для розблокування міжнародної гуманітарної допомоги Маріуполю та організованої повної евакуації.

Місто закликає світ визнати дії росії в Маріуполі геноцидом українського народу, дії армії рф як військові злочини, а президента рф володимира путіна — військовим злочинцем.

Депутати також засудили масову депортацію жителів Маріуполя в росію при повному блокуванні міжнародної гуманітарної допомоги та зусиль центральної та місцевої влади стосовно повної евакуації мирного населення з міста.

Також міськрада відкинула можливість будь-яких форм співпраці з окупантами та колабораціоністами. Наголосили, що єдиною легітимною місцевою владою Маріуполя є обрані маріупольцями під час законних виборів міський голова та депутати міської ради.

Також рішуче засуджуємо та відкидаємо будь-які форми співпраці з військами російської федерації або з колаборантами, які зрадили свою державу та свій народ.

Реклама

Залишити коментар