В європейських офісах російського “Газпрому” пройшли обшуки

В європейських офісах російського “Газпрому” пройшли обшуки антимонопольних регуляторів ЄС. Про це повідомляє Reuters із посиланням на особу, знайому з цим питанням.

Водночас Bloomberg із посиланням на своє джерело написав, що обшуки пройшли в офісах компанії у Німеччині у рамках розслідування ролі російського газового гіганта в завищенні цін у Європі до рекордних значень.

Чиновники відвідали офіси компаній, у тому числі Gazprom Germania GmbH та Wingas GmbH, яка забезпечує газом близько 20% німецького ринку, йдеться у повідомленні.

У Єврокомісії та “Газпромі” від коментарів з цього приводу відмовилися.

Європа бореться з енергетичною кризою з минулого року, оскільки “Газпром” обмежив додаткові поставки газу в той час, коли запаси були на найнижчому за останні 10 років рівні. Раніше цього року глава Міжнародного енергетичного агентства звинуватив росію в енергетичній кризі, що призвела до закриття європейських заводів, які виробляють усе – від добрив до металів.

Європейська комісія уважно стежить за діями «Газпрому» на газових ринках. Розслідування щодо можливої антиконкурентної поведінки “Газпрому” розпочалося ще до вторгнення росії в Україну.

Реклама

Залишити коментар