“Хтось з місцевих розказав”: окупанти затримали запорізьку журналістку Ірину Дубченко й вивезли до Донецька

Російські військові затримали запорізьку журналістку Ірину Дубченко та відвезли до окупованого Донецька для “проведення слідчих дій”. Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко з посиланням на сестру журналістки Олександру Дубченко

Сьогодні, 29 березня, рідна сестра запорізької журналістки Ірини Дубченко, яку кілька днів тому взяли у полон росіяни, розповіла, коли і про що розмовляла із сестрою.

“Дубченко Ірина – моя сестра. Вона менi подзвонила 26 березня 2022 року приблизно о 14:00 з селища міського типу Розівка Пологівського району Запорізької області і повідомила про те, що Розівка знаходиться під окупацією рф. Також повідомила про те, що хтось з місцевих розказав (окупантам – ред.), що вона займається волонтерською та журналістською діяльністю протягом тривалого часу. Після чого, зв’язок з сестрою обірвався. Вона більше вона на зв’язок не виходила”, – говорить Олександра.

Дівчина додає, що батьки неодноразово намагалися поїхати до окупованої Розівки, аби вивезти прикуту до ліжка бабусю та Ірину, яка за нею доглядала і працювала там дистанційно журналісткою українських ЗМІ. Доїхати змогли 28 березня. Але виявилось, що ніхто з сусідів не знає, де може знаходитись їхня донька. Тоді батьки поїхали до військової комендатури, яка знаходиться у центрі селища.

Батьки з’ясували, що Ірину забрали. Місцевий “комендант” спочатку сказав, що жінок не затримують, а потім визнав, що її арештували і тримають у Донецьку”.

Ключове звинувачення, яке окупанти пред’являють Ірині – це переховування вдома тяжкопораненого українського військовослужбовця.

У Ірини є малолітня дитина, якій наступного місяця буде 4 роки. За кілька тижнів до війни родина забрала дитину до Запоріжжя.

Реклама

Залишити коментар