Уряд суттєво розширив перелік товарів критичного імпорту ㅡ Шмигаль

Кабінет міністрів суттєво розширив перелік товарів критичного імпорту, до списку також включили низку товарів військового призначення.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Перелік поповнили м’ясо, молоко, молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай, зернові культури, пшеничне борошно, соки, жири та олії, цукор та кондитерські вироби.

Також створено координаційний центр із забезпечення продовольчими продуктами, ліками, питною водою, паливом, який буде працювати цілодобово для забезпечення постраждалих від війни міст та регіонів усім необхідним.

Кабмін на час воєнного стану спростив процедуру закупівлі продуктів та послуг для потреб армії, оборони України, забезпечення життєдіяльності населення та функціонування держави. Такі закупівлі будуть здійснюватися за рішенням керівника замовника або органа управління держмайном.

Шмигаль розповів, що наразі допомагає і приватний бізнес: безплатно дає паливо, медикаменти, продукти, техніку для потреб армії. А громадяни готують їжу для бійців, плетуть маскувальні сітки та облаштовують блокпости.

Реклама

Залишити коментар