Зеленський повинен невідкладно ініціювати засідання Ради за присутності позапарламентських сил і громадських діячів – Арсеній Яценюк

Зеленський повинен невідкладно ініціювати засідання Верховної Ради України за присутності не тільки парламентських, але й позапарламентських політичних сил, громадських діячів і активістів, “щоби показати, що він готовий об’єднувати і мобілізовувати націю проти російської військової агресії, щовін вище власного рейтингу і вузького інтересу”, – заявив голова Київського Безпекового Форуму, прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк по завершенні круглого столу «Єдність народу. Захист демократії. Оборона держави». 

Арсеній Яценюк підкреслив, що в ініційованому Київським Безпековим Форумом понадпартійному круглому столі взяли участь представники громадянського суспільства і політичні сили, які представляють 70% виборців України.

“На цьому круглому столі не було тільки Володимира Зеленського і «слуг народу». Мене просто дивує така безвідповідальність і неповага. Не до учасників круглого столу. Адже зараз слово президента і позиція партії влади є визначальною, тому що вони представляють владу, – і цю позицію треба донести до народу України”, – наголосив він.

Саме тому, за словами голови КБФ, учасники круглого столу звернулися до народу України. Арсеній Яценюк сказав, що звернувся до лідерів політичних сил оголосити це звернення в стінах парламенту.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Зеленський повинен невідкладно ініціювати засідання Верховної Ради України “за присутності не тільки парламентських, але й позапарламентських політичних сил; за присутності не тільки депутатів, але й громадських діячів і активістів”: “Для того щоби показати, що Зеленський готовий об’єднувати і мобілізовувати націю проти російської військової агресії. Що він вище власного рейтингу. Що він вище власного вузького інтересу. Що він усвідомлює свою історичну відповідальність перед країною. Хочеться, принаймні, щоб так було”. 

Київський Безпековий Форум – провідна міжнародна платформа України з проблем війни і миру, заснована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Виступ під час Національного круглого столу – https://youtu.be/pI2Re-T1JII

Реклама

Залишити коментар