Україна повинна чіткіше формулювати свою позицію на усіх міжнародних майданчиках, – Чубаров

Україна повинна використати міжнародну мобілізацію для більш чіткого формулювання своїх позицій на усіх міжнародних платформах.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час Національного круглого столу з нагоди Дня Соборності України, проведеного під егідою Київського безпекового форуму.

«На 103 рік оголошення Акту возз’єднання українських земель нависає смертельна небезпека над Україною. Мі хочемо закликати і владу і політичну думку, щоб ми чіткіше формулювали нашу позицію на усіх міжнародних майданчиках, уникали градації питань, на кшталт перший Донбас потім Крим. Ми пропонуємо і вимагаємо, щоб єдина формула відновлення територіальної цілісності Української держави в межах міжнародно визнаних кордонів, включно з АР Крим і містом Севастополь була присутня і вимоглива Україною на всіх міжнародних майданчиках. Це особливо важливо зараз», – сказав він.

Рефат Чубаров підкреслив, що Меджліс кримськотатарського народу всіляко підтримує всі ініціативи і зусилля щодо мобілізації українського суспільства. 

«Ми про це говорили з моменту окупації Криму, оскільки ми розуміємо, що єдиною умовою існування Незалежної Української Держави є відновлення територіальної цілісності. Говорячи про сьогодення ми відмічаємо помітну мобілізацію міжнародного суспільства і ми потребуємо внутрішньою мобілізації», – зазначив він.

Київський Безпековий Форум – провідна міжнародна платформа України з проблем війни і миру, заснована Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Трансляція Національного круглого столу – https://youtu.be/wZiQjPDtIjA

Реклама

Залишити коментар