Токаєв пообіцяв скасувати режим надзвичайного стану у стабільних регіонах Казахстану

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв пообіцяв поетапно скасувати режим надзвичайного стану у регіонах зі стабільною ситуацією. Про це повідомляє Укрінформ.

За словами Токаєва, всі вимоги, що було висунуто у мирній формі, почуті. У результаті діалогу досягнуто компромісу, відпрацьовано рішення щодо гострих соціально-економічних проблем.

“Тому в регіонах, де збережено стабільну ситуацію, ми поетапно скасуємо режим надзвичайного стану”, — заявив він.

Він також пообіцяв запропонувати план реформ та конкретні заходи щодо розвитку економіки та покращення соціального статусу громадян країни.

Напередодні на всій території Казахстану було запроваджено режим надзвичайного стану. Тоді президент Казахстану Токаєв заявив, що в місті Алмати ситуація стабілізувалася, проте терористи, як і раніше, завдають збитків державі та приватному майну, тому він наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження і водночас було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

Реклама

Залишити коментар