Суд у Ростові розкрив присутність російських військових на Донбасі: у Кремлі заперечили інформацію

Кіровський районний суд міста Ростов-на-Дону в Росії розкрив інформацію про постачання продуктів російським військовим на окуповані території Донбасу. У Кремлі, де завжди заперечували присутність там своїх солдатів, назвали це «помилкою укладачів тексту рішення суду».

Про рішення суду повідомляє «Радіо Свобода», реакцію речника президента РФ Дмитра Пєскова цитує «Интерфакс».

У вироку Кіровського районного суду зазначається, що розміщеним на позиціях бойовиків російським військовим раз на два тижні відправляли 1,3 тисячі тонн продовольства з Ростовської області. Постачання відбувалися принаймні у 2018 та 2019 роках.

Розкрив суд ці дані у справі про корупцію. Заступника регіонального керівника з військового харчування місцевої компанії визнали винним за статтею про посередництво в хабарі. Його засудили до 5 років колонії.

Чоловіка звинуватили в тому, що він передав 990 тисяч рублів (366 тисяч гривень) керівнику Центру санітарного нагляду Південного військового округу за те, щоб не перешкоджали постачанню продуктів російським військовим, які перебувають на чергуванні в «ДНР» та «ЛНР».

За словами обвинуваченого, одна поїздка вантажівки до бойовиків на Донбасі коштувала постачальникам 65-80 тисяч рублів (24-30 тисяч гривень). Високу ціну повʼязували з ризиком для життя водіїв. 

На кордоні вони нібито здавали документи й прямували українською територією «під охороною сторони, яка приймала». Перед відправленням їх перевіряв росіянин у званні майора. Підсудний переконував, що він військовий, проте суд установив, що така людина в армії ніколи не служила.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував, що це «помилка укладачів тексту рішення суду».

«Це неможливо. Жодних збройних сил РФ на території “самопроголошених республік” немає. Не було і немає», — сказав він.

Пєсков додав, що тих постачань, про які йдеться в рішення суду, не було. Однак він визнав, що Росія регулярно постачає гуманітарну допомогу до «ДНР» і «ЛНР». 

Зазначимо, що у Кремлі присутність своїх солдатів на Донбасі заперечують вже сьомий рік. Там стверджують, що українським військам там протистоїть «народна міліція», до складу якої входять, зокрема, жителі Донбасу.

Реклама

Залишити коментар