Нацслужбу здоров’я очолила Наталія Гусак

Кабмін призначив Наталію Гусак на посаду голови Нацслужби здоров’я України.

Таке рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомили у МОЗ.З січня 2020 року Наталія Гусак обіймала посаду заступника голови Чернівецької обласної держадміністрації, займається медичним напрямом, а також очолювала госпітальну раду. Раніше вона була регіональним координатором програми підтримки реформи охорони здоров’я у Чернівецькій та Івано-Франківській областях ULEAD.

Гусак отримала найбільшу кількість балів за результатами конкурсу на голову НСЗУ і більшість спостерігачів, які були присутні на співбесідах, віддали свої голоси за неї.

6 листопада стало відомо, що міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко рекомендуватиме Гусак на посаду голови НСЗУ. За його словами, Гусак має управлінський досвід.

Попередній керівник НСЗУ Олег Петренко подав у відставку наприкінці 2019 року. Він пояснив своє рішення різними фундаментальними цінностями із командою. Спочатку обов’язки голови служби виконувала Оксана Мовчан, а із серпня 2020 року – Андрій Віленський.

14 липня 2021 року Кабінет міністрів призначив Дмитра Самофалова тимчасово виконувачем обов’язків голови Нацслужби здоров’я.

НСЗУ було створено наприкінці грудня 2017 року. Вона є найважливішим органом у реалізації положень медичної реформи. З нею мають підписувати угоди лікарні, лікарі яких отримуватимуть компенсацію з бюджету за кожного приписаного до них пацієнта.

Реклама

Залишити коментар