На вихідних палили суху траву: за 2 дні рятувальники по всій Буковині погасили 13 пожеж

Цими вихідними, 23 та 24 жовтня, більшість пожеж на Буковині виникли на відкритій території, тобто через спалювання сухої трави. Про це повідомляє пресслужба ДСНС у Чернівецькій області.

Так, 23 жовтня у смт Кельменцях Кельменецької ТГ Дністровського району, внаслідок необережного поводження з вогнем, горіли суха трава та чагарники на узбіччі дороги. Вогонь помітили місцеві мешканці та викликали рятувальників.

Черговий караул 10 державної пожежно-рятувальної частини смт Кельменців ліквідували пожежу на площі 1 га, попередивши розповсюдження вогню далі. Полум’я знищило траву та чагарники.

Окрім цього, на відкритій території сталося ще 12 пожеж, у всіх районах області та у Чернівцях.

24 жовтня у с. Маршинці Новоселицької ТГ Чернівецького району сталася пожежа в гаражі. За попередніми висновками фахівців, причиною загорання стало необережне поводження з вогнем. Сусіди помітили пожежу вже тоді, коли вогонь дістався покрівлі і охопив майже всю площу гаража.

За вказаною адресою прибули рятувальники з м. Новоселиці та ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент приїзду. В результаті дій рятувальників від знищення врятовано гараж. Внаслідок пожежі знищено покрівлю гаража, речі домашнього вжитку.Ще 3 пожежі у житловому секторі ліквідували у Чернівецькому та Вижницькому районах.

Реклама

Залишити коментар