Яценюк: Володимир Зеленський недооцінює ситуацію з офшорним скандалом

Володимир Зеленський недооцінює ситуацію з офшорним скандалом: “Якщо потрапляєш в історію, де шість сотень міжнародних журналістів розслідують офшори можновладців всього світу, до цього треба дуже серйозно відноситися”, — наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Хард з Влащенко” на телеканалі “Україна 24”.

Він наголосив, що вважає неправильною реакцію, яку порадили президентові Зеленському стосовно офшорного скандалу.

“Якщо потрапляєш в історію, де шість сотень міжнародних журналістів розслідують офшорні скандали і офшори можновладців всього світу, і потім починається череда імпічментів, відставок, програшів виборів, — до цього треба дуже серйозно відноситися. В особливості якщо там пролунало твоє прізвище”, — підкреслив він.

Президент, зазначив Арсеній Яценюк, мав би звернутися, наприклад, до незалежного агентства “Кролл”, аби вони провели повний аудит: “Якщо з’ясується, що не сплатив податки, треба чесно це визнати. І або заплатити, або це було законно. Це вже дискусія”.

“Це взагалі по суті неправильно – мати офшорну компанію. В мене немає офшорної компанії. В мене немає іноземних активів. В мене немає іноземної нерухомості. У мене немає іноземних паспортів. І я про це говорю, тому що я знаю, що це правда. Дуже важливо, щоб так само президент будь-якої країни, і України в першу чергу, сказав: “Я вважаю, що мати офшори – це неправильно, це аморально. Тому я закрив цей офшор і я показую, що в мене все чисто”. Якщо там все чисто”, — сказав лідер НФ.

Твердження, що офшорна компанія – це тільки для того, “щоб ховатися від диктаторів”, — це неправда, підкреслив він.

“Офшорні компанії використовували для того, щоб не платити податки, а потім почали їх використовувати для того, щоб відмивати гроші. І саме тому весь світ повстав проти того, щоби були легалізовані механізми відмивання грошей і несплати податків”.

Реклама

Залишити коментар