Українці зможуть оформити пенсії та житлові субсидії через “Дію”: уряд підтримав постанову

Кабінет міністрів підтримав постанову, яка дозволить українцям отримувати через портал “Дія” послуги соціальної сфери.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Згідно з повідомленням, уряд схвалив постанову, яка передбачає розширення пілотного проєкту Мінцифри та Міністерства соціальної політики із впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери в окремих областях.

Документ також передбачає запровадження понад десяти нових соціальних послуг у пілотних областях, які зараз визначаються. Так, на порталі “Дія” можна буде оформити онлайн житлові субсидії, отримати пенсію, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, а також звернення в електронній формі за соціальними послугами.

Крім того, додали у відомстві, Єдина інформаційна система соціальної сфери забезпечить прозорість та автоматизацію процесів нарахування соцвиплат, а також запровадить електронний документообіг у соціальній сфері.

За інформацією Мінцифри, пілотний проєкт запрацює до кінця року щонайменше у двох областях. Цього року також планується створення Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, що допоможе державі заощадити мільярди гривень та збільшити соцвиплати для українців.

У пресслужбі додали, що реалізація постанови забезпечуватиметься за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги в межах Меморандуму про співпрацю між Мінсоцполітики та міжнародною благодійною організацією “Фонд Східна Європа” в межах реалізації спільної програми “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади”.

Реклама

Залишити коментар