У МОЗ розповіли, що 98% госпіталізованих із COVID-19 в Україні – невакциновані

За останні три місяці 98% госпіталізованих із COVID-19 в Україні є невакцинованими. Кількість нових випадків коронавірусу за добу збільшилась удвічі за минулий тиждень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

“За даними Електронної системи охорони здоров’я, впродовж останніх трьох місяців майже всі, хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні – невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті – зробіть щеплення вже сьогодні”, – наголосив головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

У МОЗ зазначили, що в зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші за 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

“В Україні доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму”, – йдеться в повідомленні.

Реклама

Залишити коментар