У Молдові через COVID-19 вводять режим надзвичайного стану

Міністр охорони здоров’я Молдови Алла Немеренко оголосила про запровадження надзвичайного стану в галузі охорони здоров’я через ситуацію з коронавірусом у країні.

Про це повідомляє point.md.

Режим НС діятиме з 11 вересня до 31 жовтня. Таке рішення 9 вересня ухвалила Національна комісія надзвичайних ситуацій в охороні здоров’я через зростання кількості випадків зараження на коронавірус.

Міністр уточнила, що також будуть створені нові умови для участі людей старше 18 років у заходах просто неба (спектаклі, фестивалі і т. ін.)

Проте у закритих приміщеннях (театри, концерти і т. ін.). Від них потрібно надати свідоцтво про вакцинацію, яке підтверджує завершення повного графіка імунізації, щонаймеше, через 14 днів після другої дози, або негативного результату тесту на COVID-19.

Також буде дозволено пред’явити сертифікат, що підтверджує наявність антитіл, який буде виконаний не пізніше, ніж за 90 днів.

NewsMaker зазначає, що в Молдові 24 райони входять до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки через коронавірус. За минулий тиждень кількість хворих ковідом зросла на 26%. З них понад 80% – невакциновані громадяни. Минулого тижня більш ніж на 30% збільшилася і кількість дітей, хворих на коронавірус.

Реклама

Залишити коментар