Суд скасував арешт майна ексголови Адміністрації президента Януковича Клюєва

Шевченківський райсуд Києва 20 серпня скасував арешт майна колишнього голови Адміністрації президента Андрія Клюєва, яке вилучили під час обшуку у 2016 році.

Про це повідомляє проєкт Watchers.Media.

Скасувати арешт майна, яке вилучили під час обшуку будинку в Козині у 2016 році, просила адвокатка Марія Сініцина. Вона зазначила, що Клюєв ніколи не проживав на цій територій, а будинок і все майно належать батькам експосадовця.

«На час обшуку будинок перебував у власності Петра Клюєва, який працював все життя на шахті. Там проживали подружжя Клюєвих з 2004 року. Вази, сервізи, бокали, ікони, картини, статуетки належали Петру Клюєву та його дружині Людмилі. Вона після смерті Петра отримала у власність все вказане майно», — заявила адвокатка.

Водночас прокурор заявляв, що у справі понад 80 потерпілих, вони заявляли цивільні позови про відшкодування моральних збитків. Тож арештоване майно може слугувати джерелом відшкодування збитків, якщо суд визнає Клюєва винним. За словами прокурора, у 2016 році Апеляційний суд перевіряв обґрунтованість ухвали про арешт і відмовив у скасуванні арешту.

Однак Шевченківський райсуд вирішив скасувати арешт. Прокурор Олексій Клименко зазначив, що рішення суду будуть оскаржувати, коли отримають повний його текст, передає «Українська правда»

За словами Клименка, вартість речей, із яких зняли арешт, незначна у порівнянні з іншим арештованим майном Клюєва — нерухомістю, земельними ділянками та автомобілем.

Він був секретарем РНБО з 2012 по 2014 рік, а з 24 січня по 25 лютого 2014 року — ще й головою Адміністрації президента Януковича.

Його підозрюють в організації розгону студентів на Майдані 30 листопада 2013 року. З України він втік, у березні 2014 року його оголосили в розшук. У квітні 2019 року адвокатка Клюєва повідомила, що експосадовця зняли з розшуку Інтерполу.

Влітку 2019 року Клюєв хотів брати участь у парламентських виборах, але Центральна виборча комісія не зареєструвала його кандидатом, оскільки він не проживав на території України упродовж останніх 5 років.

Реклама

Залишити коментар