СБУ викликає на допит кількох депутатів у справі «харківських угод»

Служба безпеки України викликала ряд осіб на допити у кримінальному провадженні, відкритому 12 березня 2021 року за статтею «Державна зрада» (ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу). Серед них — чинні і колишні народні депутати, ексміністри, інші колишні високопосадовці.

Повістки оприлюднені на сайті СБУ.

Зокрема, на 16 серпня на допит як свідки викликаються народний депутат Юрій Бойко і ексголова СБУ Валерій Хорошковський; на 17 серпня — народні депутати Віталій Борт і Дмитро Шпенов; на 18 серпня — ексголова Державної митної служби Ігор Калєтнік і ексдепутат Юлія Ковальова; на 19 серпня — колишній Голова Верховної Ради Володимир Литвин і його брат Микола Литвин, ексголова Держприкордонслужби.

На 20 серпня СБУ викликає на допит як свідків у цьому кримінальному провадженні ексміністра транспорту і зв’язку Костянтина Єфименка та ексміністра юстиції Олександра Лавриновича, на 26 серпня – ексміністра фінансів Федора Ярошенка, а також ексміністра економіки і колишнього міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Рада національної безпеки і оборони 11 березня доручила Службі безпеки України вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за “харківські угоди” та у разі підтвердження ознак державної зради – порушити проти них кримінальні справи за ст. 111 Кримінального кодексу України.

12 березня у СБУ заявили про початок досудового розслідування щодо обставин підписання та ратифікації Верховною Радою 2010 року угоди щодо перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Реклама

Залишити коментар