До нападу на прикордонників у Сумській області причетні працівники СБУ

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зазначив, що напад на українських прикордонників на кордоні з Росією у Сумській області, ймовірно, здійснили з території України.

Про це з посиланням на слова Демченка пишуть «Українська правда» та «РБК-Україна».

Демченко зазначив, що нападники втекли вглиб території України, але ознак порушення кордону на тому місці немає. За його словами, швидше за все, напад здійснили з території України, втім наразі триває розслідування інциденту.

За попередніми даними нападники не мали при собі зброї, проте їхні дії були такими, що військові не змогли застосувати зброю, щоб убезпечити себе, каже Демченко.

Зброю, які невідомі забрали у прикордонників, поліція знайшла біля місця інциденту. Схоже, нападники її викинули.

За словами Демченка, наразі стан здоров’я постраждалих прикордонників задовільний.

«На щастя, стан здоров’я військових задовільний, хоча вони отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Вони почуваються більш-менш нормально. Вони були оглянуті лікарями», ㅡ сказав Демченко.

“На час проведення досудового розслідування обоє учасників нападу, котрі є співробітниками Служби, відсторонені від роботи”, – заявили у пресслужбі Служби Безпеки України.

В СБУ додали, що служба буде співпрацювати зі слідством для притягнення винних у нападі на прикордонників до відповідальності.

“СБУ і надалі надаватиме усіляке сприяння слідству, щоб встановити всі подробиці інциденту, а винні були покарані – безвідносно до посад та прізвищ”, – зазначили в пресслужбі СБУ.

Про третього учасника нападу, наразі інформації немає.

Нагадаємо, на українсько-російському кордоні у Сумській області вночі 18 липня троє невідомих людей напали на українських прикордонників. Вони завдали тілесних ушкоджень двом прикордонникам та забрали табельну зброю.

Наразі триває пошук причетних до нападу. Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтями 262 (викрадення вогнепальної зброї) та 345 (погроза або насильство щодо правоохоронця) Кримінального кодексу. Окремі частини цих статей передбачають покарання до 15 років позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар