СБУ викликала російського міністра оборони в Маріуполь для вручення підозри

Служба безпеки України викликала в Маріуполь міністра оборони Росії Сергія Шойгу для вручення підозри у створенні та участі в незаконних збройних формуваннях.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Шойгу викликали в Маріуполь до слідчого відділу 2-го управління СБУ в Донецькій та Луганській областях на 9:00 20 липня.

У повістці йдеться, що підозру планують вручити за справою, яку відкрили ще у 2014 році. Російському міністру оборони інкримінують ч. 5 ст. 27 (пособництво) та ч. 5 ст. 260 (створення та участь у незаконних збройних формуваннях) Кримінального кодексу.

Шойгу загрожує позбавлення волі від 10 до 15 років з або без конфіскації майна за цими статтями.

Сергій Шойгу на посаді міністра оборони РФ із 2012 року. У травні цього року Офіс генпрокурора повідомив про підозру раднику міністра. Його підозрюють у пособництві окупації Криму, а також у підбурюванні українських морських піхотинців до держзради у 2014 році.

Сам Шойгу отримав підозри у вчиненні злочинів проти нацбезпеки України у 2016 році. Підозри стосуються зазіхання на територіальну цілісність України, планування та підготовки введення агресивної війни, створення терористичної групи та фінансування тероризму.

Реклама

Залишити коментар