Яценюк: Об’єктивний розгляд справи МН-17 має стати підтвердженням міжнародного тероризму з боку РФ

Сьогодні, 17 липня, 7 роковинах загибелі пасажирів літака МН-17, який збили російські окупанти на Донбасі. Про трагічну річницю зробив допис Арсеній Яценюк.

Сім років тому, 17 липня 2014 року, у небі над українським Донбасом з російського ЗРК “Бук” збито пасажирський літак МН-17. Загинули 298 пасажирів”, — зазначив політик.

За його словами, 7 червня цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи МН-17 по суті. Особи звинувачуваних, – представники російського ГРУ, а також приналежність ЗРК “Бук” 53-й зенітно-ракетній бригаді з російського Курська, знову і знову доводять, що злочин здійснений за наказом вищого військово-політичного керівництва РФ.

Під час розгляду справи у Гаазі оприлюднюються свідчення про обстріли української території з території РФ та багато інших документальних доказів агресії проти України“, — пише Яценюк.

На його думку, об’єктивний розгляд і вирок у справі МН-17 має стати важливим документальним підтвердженням міжнародного тероризму з боку РФ.

Справедливість має бути встановлена. У цьому зацікавлена Україна, у цьому має бути зацікавлений світ“, — зазначив політик.

Вічна пам’ять загиблим від рук російських окупантів.
Реклама

Залишити коментар