Біля берегів окупованого Криму російські кораблі вистрілили в бік есмінця Великобританії

Біля берегів окупованого Криму російські прикордонні сторожові кораблі відкрили попереджувальну стрільбу в бік есмінця Великобританії Defender. Так вони нібито припинили порушення “держкордону Росії”. Про це пише Українська правда.

Згідно з повідомленням, “о 12:06 і 12:08 прикордонний сторожовий корабель виконав попереджувальну стрільбу”.

За інформацією Міноборони РФ, есмінець був попередньо попереджений про застосування зброї в разі порушення “державного кордону РФ”, але “на попередження не відреагував”.

Крім того, російський бомбардувальник Су-24М виконав попереджувальне бомбометання для зупинки “порушення російського державного кордону” в Чорному морі.Британський корабель “Дефендер” покинув територіальне море Росії після попереджувальної стрільби корабля і бомбометання літака, заявили в Міноборони РФ.Російські бомбардувальники використали чотири осколково-фугасні авіабомби для припинення дій британського корабля.

Військового аташе Великої Британії в Москві викликали у Міноборони РФ через інцидент із есмінцем в Чорному морі.

23 червня британський есмінець “Дефендер” в Чорному морі став майданчиком для спільного тренування сил спеціальних операцій України, Великої Британії та США. За даними Міноборони України, зведена абордажна група спеціальних операцій (з української сторони – 73-й морський центр спеціальних операцій імені кошового отамана Антона Головатого) відпрацьовувала абордажні дії.

Реклама

Залишити коментар