Жодної готівки: у Чернівцях зроблять повністю безконтактну оплату проїзду

У майбутньому очікується, що електротранспорт Чернівців їздитиме без кондукторів. Заступник міського голови Ігор Крохмаль повідомив про необхідність популяризації електронного квитка для розрахунку за проїзд у тролейбусах, пише МБ.

“Мій колега, заступник міського голови Євген Маховіков, працює над запровадженням програми “Електронний квиток”. Маємо непогану співпрацю із фахівцями із Закарпаття, які показували відповідне приладдя, воно тестувалося. Аби навести порядок з оплатою за проїзд, треба запровадити “Картку чернівчанина”. Ми це зробимо. Переведемо всю оплату в комунальному транспорті в електронний вигляд”, – сказав Ігор Крохмаль.

У чернівецьких тролейбусах нині встановлено 67 стаціонарних валідаторів. Крім того, “на руках” у кондукторів є 60 мобільних терміналів для оплати проїзду. За словами, Сергія Андрущака, це дозволяє уже зараз чернівчанам в будь-якому тролейбусі оплатити свою поїздку за допомогою безготівкової форми оплати.

Посадовець зауважив, що у разі оплати проїзду безконтактним способом, пасажир, який не має пільг, сплачує лише чотири гривні замість п’яти – готівкою.

“Транспортна” картка – це звичайна картка із “прошитим” NFC-чіпом, за допомогою якого можна буде оплачувати за проїзд безконтактним шляхом. Такі картки будуть чотирьох видів – звичайна (вартість оплати становити 4 грн замість 5-ти), студентська (3 грн за поїздку), шкільна (1 грн) та пільгова (проїзд безкоштовний). Останню картку видаватимуть пенсіонерам, учасникам бойових дій та іншим пільговикам”, – повідомив посавець.

Для того, щоб місто змогло повністю перейти на безконтактну форму оплати за проїзд, тролейбусному управлінню потрібно докупити ще 10-15 валідаторів, сказав Андрущак.

Реклама

Залишити коментар