Сім чернівецьких ЖРЕПів ввійшли до складу “Містосервісу”: що змінили

З 1 червня комунальне підприємство “Містосервіс” буде надавати послугу з утримання багатоквартирних будинків. Із 20 червня мешканці отримають платіжки за квартплату вже від новоствореного підприємства. Про це на брифінгу розповів  керівник “Містосервісу”, Роман Никифорук. 

Сім ЖРЕПів (№4, 5, 6, 9, 11, 14, 17) об’єднали в одне комунальне підприємство “Містосервіс”. Наразі воно обслуговує 710 багатоквартирних будинків, а це майже 17 тисяч особових рахунків.

Комунальне підприємство “Містосервіс” створили для того, щоб надавати послуги з управління багатоквартирних будинків. На сьогодні іде процес приєднання семи ЖРЕПів. Це триватиме орієнтовно чотири місяці.  “Містосервіс” конкуруватиме  з іншими управлінськими компаніями.

Крім того, оптимізували управлінський штат колишніх ЖРЕПів. Загалом налічувалося у семи ЖРЕПах 209 працівників. Було 40 вакансій, і це переважно робочі спеціальності. Тобто керівний склад був заповнений, а двірників, сантехніків, електриків критично не вистачало.

Тепер буде менше керівників і більше робітничих посад. Скорочення дасть 1,2-1,5 мільйона гривень. Ці кошти будуть пересуеровані на збільшення зарплат для працівників. Робітникам обіцяють зарплату та премію за якісно виконану роботу. Таким чином двірники зможуть заробляти до 8 тисяч гривень.

Усі договори залишаться чинними для співвласників. Для мешканців не зміниться і попередній розмір оплати. 
Водночас варто зауважити, що оплата управлінській компанії складається з різного переліку послуг. Мешканці самі можуть визначатися з розміром внесків, обираючи, які послуги їм потрібно надавати, а від яких відмовитися і зменшити оплату. Також квартплата залежить від типовості будинку та його технічного стану. 

Проведуть побудинниковий облік, щоб знати, скільки з будинку отримують надходжень і скільки на нього можливо витратити. Так співвласникам буде простіше контролювати роботу управлінської компанії. 

Водночас законом передбачено: якщо мешканців не задовольняє управлінська компанія, вони мають право її змінити. 

Управлінський персонал КП “Містосервіс” буде знаходитися за адресою колишнього ЖРЕПу №14 (вулиці Щербанюка, 43). Також за адресами колишніх ЖРЕП №4 (вул. Полєтаєва, 10) та ЖРЕП №5 (вул. З. Космодем’янської, 4)  будуть працювати як філії “Містосервісу”. 

До 1 червня усю картотеку ЖРЕПів, які об’єднали у “Містосервіс”, передадуть у Центр надання адміністративних послуг, що на вулиці Героїв Майдану. Тому довідки про реєстрацію чи склад сім’ї можна буде отримати виключно у ЦНАПі. У КП “Містосервіс” надаватиметься інформація щодо заборгованості та оплати за будинок. 

Реклама

  • Не можливо уточнити забогованість за квартплату за жовтень 2021? Чому на вашому сайті немає заборгованості?

Залишити коментар