За новими правилами субсидії зможуть отримати далеко не всі, хто потребує підтримки держави – Максим Бурбак

Замість вирішення проблеми субсидій, нам пропонують щоп’ятничні вистави з РНБО. Про це у передачі «Постфактум» на телеканалі ТВА заявив Народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

«Нас годують технологіями – всі обговорюють поверхневі речі: річницю інавгурації, рішення РНБО, ротацію міністрів, але забувають про те, що торкнеться кожного господарства в Україні, наголосив політик. –

З 1 травня змінено порядок нарахування субсидій. І цього соціально вразлива категорія громадян ще не усвідомила. А про це варто говорити, бо комунальні питання взимку вивели людей на вулиці. По-перше, мене вразило, що у той час, як нам пафосно презентували «Дію» – державу в смарфіоні, – три мільйони громадян повинні подавати для отримання субсидій нові довідки, паперові. Тобто, люди під час ковіду все одно повинні стояти в чергах! І це при тому, що при уряді Яценюка, який запровадив систему субсидій, вони нараховувалися автоматично. Але тоді було 6 млн субсидіантів, а зараз тільки 3.

А тепер мені цікаво, чи всі знають, що, якщо у вас на рахунках понад 50 тис грн, то ви субсидію не отримаєте? Ми ж знаємо, що літні люди все життя збирають кошти на «чоний день» і 50 тис грн – це не така вже фантастична сума. Це, приміром, зарплата за місяць голови обласної ради (хоча, певно, він не користується субсидією, адже видає газету раз у квартал зі своїм «звітом»).

Скасовано також комісії при органах місцевого самоврядування, які нараховували субсидії. Я пам’ятаю, коли в Сокирянах була проблема з тим, що вже в опалювальний сезон було зірвано нарахування субсидій, я звертався до ОДА і відбулося виїзне засідання, під час якого працівники цієї комісії допомагали людям нараховувати цю субсидію. Тепер ніхто про це не говорить.

Хоча, ні. Є у нас така провідна сила в області, Європейська солідарність, яка вже напрацьовує проекти рішень – заборонити новий порядок субсидій, і «повернути, як було запроваджено командою Порошенка». Хочу їм нагадати, що механізм субсидій був запроваджений урядом Яценюка в 2015 році. Так, добре, що це тоді підтримали в сесійній залі наші колеги з БПП. Але, шановні, як і децентралізація, як і соціальна норма на газ по 3200, а не по 6400, як і систему субсидій напрацював коаліційний уряд Арсенія Яценюка. Давайте говорити правду».

Реклама

Залишити коментар