Міністри економіки та інфраструктури написали заяви про відставку

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій написали заяви про відставку.

Про це повідомляє народний депутат від “ЄС” Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, рішення про звільнення урядовці ухвалили на вимогу Офісу президента Володимира Зеленського.

“Міністр економіки Петрашко на вимогу Офісу президента (?!) написав заяву про відставку. Ми таки живемо не в парламентсько-президентській, а офісопрезідентскій республіці! Міністр транспорту Криклій теж написав заяву про відставку”, – написав нардеп.

Про відставку урядовців також написав у Telegram нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк.

“Виглядає так, що Кабмін покине наступного тижня більше ніж один міністр. UPD: Криклій та Петрашко”, – зазначив він.

Парламентар від “Слуги народу” Олександр Качура заявив, що фракція СН у той же понеділок розгляне нові кандидатури на посади міністрів. А наступного дня на позачерговому засіданні – Верховна Рада. Крім того, “є претензії до міністра юстиції Малюськи і міністра фінансів Марченка”. За його словами, їх також можуть відправити у відставку за рішенням фракції, а згодом – парламенту.

Народна депутатка від “Слуги народу” Юлія Гришина опублікувала в себе в Telegram-каналі фото нібито заяви Криклія та заявила, що той “не з’явився на останнє засідання ТСК щодо “Укрзалізниці”, а це “загрожує наслідками”.

Речниця голови Верховної Ради Ольга Туній у себе на Facebook підтвердила інформацію про те, що заяви про відставку Криклія та Петрашка надійшли до Верховної Ради.

“У зв’язку із численними запитами від засобів масової інформації повідомляю: До Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра інфраструктури Владислава Криклія”, – написала вона.

Реклама

Залишити коментар