В Україні конфіскували чорнобильську горілку перед її відправкою до Британії

Українські правоохоронці вилучили партію горілки Атомік, виготовлену із чорнобильської води та вирощених у районі зони відчуження яблук.

Про це повідомляє BBC News Україна.

Виробник чорнобильської горілки повідомив, що півтори тисячі пляшок Атомік, які мали експортувати до Великої Британії, конфіскували зі спиртозаводу у Карпатах за запитом прокуратури Києва.

“Схоже, нас звинувачують у використанні підроблених акцизних марок. Але це не має сенсу, тому що пляшки призначені для британського ринку і маркуються акцизними марками Великої Британії”, — пояснив виданню один із засновників компанії, професор Джим Сміт.

На сайті виробника сказано, що горілку Атомік, яка позиціонується як самогон, розбавляють мінеральною водою з глибокого водоносного горизонту, що проходить безпосередньо під Чорнобилем, приблизно за 10 км на південь від АЕС.

Для виготовлення зернового або плодового дистилята використовують сільськогосподарські культури, експериментально вирощені в зоні відчуження чи поруч з нею. Яблука для горілки збирають біля села Народичі, що поруч із Чорнобильською зоною.

Вчені запевняють, що горілка із чорнобильських продуктів «не більш радіоактивна, ніж будь-яка інша горілка».

Столична прокуратура поки що не відреагувала на запит BBC News.

Реклама

Залишити коментар