Венедіктова замінила старшого групи прокурорів у справі “Роттердам+”

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова замінила старшого групи прокурорів у справі “Роттердам+”.

Про це Венедіктова написала у Facebook.

“Три рази закрити справу і три рази отримати скасування постанови про закриття – це багато. Питання настільки важливе і резонансне, що місця для процесуальних помилок немає. Сьогодні вранці мною прийнято рішення про заміну старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні “Р +”, – написала Венедіктова.

Венедіктова зазначила, що в ході розслідування кримінального провадження “Роттердам+” вона змушена звернути увагу на “повну відсутність ефективної робочої комунікації між детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП)”. 

“Три рази прокурор САП приймав рішення про закриття провадження, три рази його рішення були скасовані: 1 раз виніс ухвалу про скасування ВАКС і ще 2 рази відповідні постанови скасував Максим Грищук”, – зауважила вона.

Венедіктова нагадала, що раніше і детективи НАБУ, і сторона, яка отримала статус потерпілої у справі, зверталися до Вищого антикорупційного суду з тим, щоб він знайшов підстави для відводу прокурора САП, однак такі підстави знайдені не були і у відводі було відмовлено.

Є одне кримінальне провадження, в ході розслідування якого я змушена звернути увагу на повну відсутність ефективної…

Опубліковано Irina Venediktova Середа, 5 травня 2021 р.

Нагадаємо, 27 жовтня Вищий антикорупційний суд поновив слідство у “справі Роттердам+”.
17 листопада ексдепутат Віктор Чумак відкликав апеляційну скаргу щодо відмови відновлювати справу “Роттердам+”, адже вже є рішення іншої судді.

“Роттердам+”, за даними слідства, це схема із штучного завищення ціни на електроенергію для населення. До тарифу вклали вартість транспортування вугілля з-за кордону, якого насправді не було. Підозри вручили топпосадовцям компанії “ДТЕК” і керівництву Нацкомісії з регулювання енергетики (НКРЕКП). Водночас, з іншого боку “Ротердам +” – це формула розрахунку ціни на вугілля на транспортному хабі.

18 листопада розслідування справи Роттердам+ було відновлено за рішенням Вищого антикорупційного суду.

Реклама

Залишити коментар