Ізолював від родичів: у Чернівцях через побої чоловіка померла молода жінка

У Чернівцях 19 квітня померла молода жінка на ім’я Олена, яка провела в глибокій комі цілий тиждень. У лікарні вона опинилася після того, як її жорстоко побив 33-річний цивільний чоловік та залишив в гаражі. Двоє дітей стали сиротами.

33-річну Олену поховали в середу, 21 квітня. Лікарі боролися за її життя тиждень, але за весь цей час жінка так і не прийшла до тями. У неї були численні травми голови, забій головного мозку, переломи сідничної кістки і трьох ребер.

У поліції Чернівецькій області повідомили, що відразу після того, що сталося підозрюваного затримали, зараз він знаходиться в СІЗО.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 121 КК України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті потерпілого). Чоловікові загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Як розповів “Обозрєватєлю” рідний брат загиблої Олександр, перший чоловік і батько дітей Олени помер кілька років тому. Потім вона зустріла іншого чоловіка, вони пару років жили разом. Однак останні місяці Олена зустрічалася з іншим чоловіком .

“Одного разу він її сильно побив. Спочатку вона мені зізналася, що це зробив він і подала заяву в поліцію. Я знайшов його, він клявся і божився, що сестру і пальцем не чіпав. Тоді Олена раптом написала зустрічну заяву в поліцію про те, що претензій до чоловіка немає”, — каже родич.

А через деякий час Олена і зовсім пропала. Виявилося, що новий чоловік її нікуди не відпускає. Він не дозволяв їй ні з ким зустрічатися, нікуди виходити. Фактично, тримав у себе.

Брат намагався зв’язатися з нею, але на дзвінки ніхто не відповідав. Він дзвонив і цьому чоловікові.

“Він мені заявив, що Олена буде жити з ним, вони одружаться. Я наполягав, щоб це ж мені сказала сама сестра. Але їй він трубку не давав. І ось її знайшли в несвідомому стані в одному з гаражів спального району. Він її побив, а коли вона вже не рухалася, пішов до тітки і попросив викликати швидку “, —  говорить брат.

Правозахисниця Ірина Суслова, яка повідомила про смерть Олени від побоїв “чоловіка”, говорить, що насправді в Україні до сих пір так і не вирішена проблема захисту жінок від домашнього насильства.

Реклама

Залишити коментар