В окупованому Криму до кількох років в’язниці «засудили» українського військового

Підконтрольний окупаційній владі Криму так званий «Джанкойський районний суд» «засудив» до 3 років і 6 місяців українського військового Євгена Добринського. Його звинуватили у нібито незаконному перетині кордону РФ та контрабанді наркотиків.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Обмудсменка наголошує, що ця кримінальна справа є сфабрикованою, і засуджує дії підконтрольного окупаційній владі суду. Надані стороною захисту докази під час судових засідань свідчать про невинуватість українського військовослужбовця, зазначає Денісова.

“Вважаю неприпустимим переслідування наших громадян за виконання конституційного обов’язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України та засуджую дії окупаційної влади, яка продовжує порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права”, — йдеться в її повідомленні.

Омбудсменка закликала представників міжнародної спільноти продовжити тиск на РФ, щоб зупинити незаконні переслідування й суди над громадянами України та звільнити усіх бранців Кремля.

30 травня 2020 року у Збройних Силах України заявили, що в районі півострова Чонгар біля анексованого Криму викрали українського військового, який ніс службу на спостережному посту. Зникнення військового виявили о 5:00 ранку 30 травня.

Згодом стало відомо, що зниклий — військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський. Російська сторона стверджує, що він сам «пройшов пішки по дамбі залізничних колій у напрямку між н. п. Сиваш і Джанкоєм» і перетнув «держкордон» із Кримом.

Адвокат українця Іслям Веліляєв повідомляв, що прикордонники з російської ФСБ розпитували Добринського про те, як з боку Херсонщини охороняється адмінмежа з анексованим Кримом.

Реклама

Залишити коментар