В Чернівцях зафіксували 2 випадки отруєння чадним газом: постраждали 5 людей

За останню добу в м. Чернівці зафіксовано два випадки отруєння чадним газом (вул. Сіді Таль та Привокзальна). Загалом від отруєння постраждало п’ятеро осіб, двоє із них госпіталізовані. Про це МБ повідомили у пресслужбі “Чернівцігаз”.

В обох випадках причина отруєння одна — відсутність тяги.

Відповідно до Правил безпеки системи газопостачання, фахівці припинили розподіл газу на опалювальну піч та опалювальний котел.

Відновлення газопостачання відбудеться тільки після проведення ремонтних робіт спеціалізованою організацією та надання актів справності ДВК.

Згідно до Правил безпеки систем газопостачання, відповідальність за стан димових та вентиляційних каналів у житлових будинках покладається на балансоутримувачів чи голову ОСББ, у приватних будинках – на власників (орендарів).

Саме балансоутримувач перевіряє справність димоходів та вентиляційних каналів або залучає фахівців сторонніх організацій (які мають дозвіл Держпраці на виконання відповідних робіт). Власники приватних будинків також можуть самостійно перевіряти та прочищати ДВК, але тільки після одержання інструктажу і пам’ятки.

Реклама

Залишити коментар