В Україні розпочали вакцинацію учасників Олімпійських ігор в Токіо

Українські спортсмени, які представлятимуть країну на Олімпійських та Паралімпійських іграх у Токіо, почали отримувати щеплення від коронавірусу.

Про це повідомив міністр молоді та спорту України України Вадим Гутцайт.

Першими щеплення отримали спортсмени та тренери Федерації стрільби України, які готуються до участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо.

“Наше основне завдання — створити умови, щоб всі українські спортсмени, які їдуть представляти країну на міжнародній арені, були міцними та здоровими. Дійсно, у директивних документах МОК і під час консультацій з національними олімпійськими комітетами країн-учасниць було підкреслено, що вакцинація не буде обов’язковою для участі в Іграх. Проте ми повинні розуміти, що це, в першу чергу — безпека та повага до всіх оточуючих, щоб захистити не тільки учасників, але й сам японський народ”, — наголосив міністр.

Спортсмени отримують щеплення китайською вакциною CoronaVac, яка нещодавно прибула в Україну та отримала всі лабораторні підтвердження.

За словами заступника голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жана Беленюка, спортсмени самі будуть вирішувати, чи хочуть вони вакцинуватись.

“Це справа добровільна. Ніхто не буде примусово нав’язувати, щоб кожен спортсмен вакцинувався. Але дуже буде прикро, якщо спортсмен безпосередньо перед Олімпійськими іграми захворіє на коронавірусну інфекцію. По-перше, тоді він не зможе поїхати на ці змагання, а по-друге — може підвести свою команду”, — сказав Беленюк.

Всього Міністерство молоді та спорту отримало 1500 доз вакцин.

Реклама

Залишити коментар