Активіста Сергія Стерненка відпустили із СІЗО під цілодобовий домашній арешт

Активіста Сергія Стерненка відпустили із СІЗО під цілодобовий домашній арешт. Крім того, цілодобовий домашній арест призначили також і прихильнику Стерненка Демчуку. Їх зобов’язали здати закордонні паспорти. Про це повідомив сам активіст на сторінці в Фейсбук.

Одеський апеляційний суд у пʼятницю, 9 квітня, відпустив Сергія Стерненка і Руслана Демчука з СІЗО під цілодобовий домашній арешт.

Їх звільнили з-під варти у залі суду.

“Перебування під домашнім арештом краще, аніж у вʼязниці. Але далі головне — розгляд по суті”, — прокоментував Стерненко.

Це був розгляд апеляції на запобіжний захід. А вже 16 квітня — суд буде розглядати апеляцію на вирок, яким активіста хочуть відправити у колонію на 7 років та 3 місяці. 

Нагадаємо, 23 лютого суд визнав Стерненка та його соратника Руслана Демчука винними у викраденні людини та засудив обох до 7 років та 3 місяців позбавлення волі з частковою конфіскацією майна. Вирок активісту Стерненку спричинив резонас у суспільстві.

Стерненко вважає справу політично мотивованою. Він подав апеляційну скаргу до Одеського апеляційного суду на рішення суду першої інстанції.

Реклама

Залишити коментар