Підробляли довідки про відсутність коронавірусу: прокуратура висунула обвинувачення буковинцям

67-річний буковинець підробляв медичні довідки про відсутність коронавірусу. Чернівецька обласна прокуратура затвердила та передала до суду обвинувальні акти відносно організатора та двох членів організованої злочинної групи, за підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358  КК України). Про це повімляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури.

За даними слідства, 67-річний буковинець організував злочинну схему особистого збагачення шляхом виготовлення та збуту підроблених документів для громадян, які бажали виїхати до країн Європейського Союзу, а саме медичних довідок щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

Організатор, займаючись діяльністю пов’язаною із транспортними перевезеннями, в тому числі пасажирськими перевезеннями осіб в країни Європейського Союзу, розробив план злочинних дій направлених на отримання неконтрольованого державою прибутку в результаті підроблення та збуту підроблених документів, зокрема  медичного сертифікату про відсутність коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

До злочинної діяльності чоловік залучив двох працівниць туристичної фірми, чернівчанок, віком 34 і 48 років. Одна з яких отримувала від нього копії документів осіб, які бажали виїхати до країн Європейського Союзу, а інша –   безпосередньо підробляла медичний сертифікат щодо відсутності коронавірусної інфекції SARS-CoV-2.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області. Оперативний супровід – Управління СБ України в Чернівецькій області.

Реклама

Залишити коментар