Конституційний Суд відмовився відкривати провадження у справі щодо призначення Шкарлета міністром

Це рішення суду не є остаточним і питання буде розглядатися Великою палатою КСУ

Конституційний Суд відмовився відкривати конституційне провадження у справі за поданням народних депутатів щодо оскарження постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки. Про це інформує прес-служба КСУ.

“За наслідками розгляду питання щодо відкриття конституційного провадження у справі за конституційним поданням 45 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України Постанови Верховної Ради України “Про призначення Шкарлета Сергія Миколайовича міністром освіти і науки України” постановлено Ухвалу колегії суддів про відмову у відкритті конституційного провадження у справі”, – йдеться у повідомленні.

За словами представниці Верховної Ради у КСУ Ольги Совгирі, це рішення суду не є остаточним.

“Питання щодо відкриття конституційного провадження у цій справі ще розглядатиметься Великою палатою КСУ”, – зазначила вона.

Нагадаємо, що 17 грудня Верховна Рада підтримала призначення Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Однак профільний комітет перед голосуванням його кандидатуру не підтримував. Присягу про вступ на посаду міністра Шкарлет складав під крики “Ганьба!”. Активісти та науковці його звинувачували у плагіаті. Також йому згадали співпрацю з “Партією регіонів” та міністром освіти часів Януковича Дмитром Табачником. Інна Совсун заявила, що за це призначення проголосували деякі нардепи “ОПЗЖ”, яких не було в сесійній залі.

Реклама

Залишити коментар