Найбільша квартирна черга в Шевченківському районі: на безкоштовне житло в Чернівцях претендує 9000 сімей

У Чернівцях на квартирному обліку перебуває 9 485 сімей. Найбільша квартирна черга у в Шевченківському районі. Про це повідомили у департаменті містобудівного комплексу та земельних відносин у відповіді на запит МБ.

Найбільше людей у черзі перебувало в колишній Шевченківській райраді. Тут на житло чекають понад 4,5 тисячі сімей, у Першотравневій районній раді – 2,4 тисячі сімей, у Садгірській районній раді – 1,4 тисячі сімей.

Найбільше за останні 5 років квартир видали у 2018 – 46, а найменше – 2020 року.

Стати на квартирну чергу можна і зараз. Та гарантій отримання нового житла ніхто не дає, бо попереду – кількатисячна черга.На квартирний облік беруть громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Такими є люди, у яких житлова площа нижча за рівень, визначений міськими радами. У Чернівцях це житлова площа 6,1 кв. м на кожного члена родини.

Також громадяни, які живуть у приміщенні, що не відповідає встановленим технічним і санітарним вимогам. На квартирну чергу можуть стати особи, які хворіють на тяжкі форми деяких хронічних захворювань і не можуть мешкати в одній кімнаті з членами своєї сім’ї.

Реклама

Залишити коментар