Закупівлі МОЗ: Буковина отримає 23 нових автомобілі швидкої медичної допомоги

До кінця березня кожна область отримає нові автомобілі швидкої допомоги. Наказ про їх розподіл підписав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Про це повідомляє пресцентр Міністерства охорони здоров’я

416 «швидких» будуть відправлені в регіони відповідно до договорів, укладених Державним підприємством «Медичні закупівлі України»,  повідомила на брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

“Кількісно розподіл затвердили з огляду на закупівлі попередніх років. В Міністерстві враховують об’єктивну потребу кожного регіону”, — сказала Світлана Шаталова.

273 автомобілі — типу В. Це стандартні лінійні швидкі, найпоширеніші у використанні. Ще 143 автомобілі — типу С. Це так звані реанімобілі, особливо потрібні в час пандемії COVID-19.

З державного бюджету на закупівлю спеціалізованого санітарного транспорту екстреної медичної допомоги витратили 728 мільйонів гривень.

“Комплектація обладнання уперше здійснена за стандартом Євросоюзу”, — наголосила Світлана Шаталова.

Волинська область – 10;
Дніпропетровська – 25;
Житомирська – 25;
Запорізька – 26;
Закарпатська – 9;
Івано-Франківська – 26;
Кіровоградська – 43;
Київська – 42;
Луганська – 28;
Львівська – 50;
Миколаївська – 20;
Рівненська – 18;
Сумська – 10;
Харківська – 24;
Херсонська – 6;
Хмельницька – 9;
Черкаська – 8;
Чернівецька – 23;
Чернігівська – 14.

Нині в Україні, за наявними офіційними даними, працює 2947 автомобілів екстреної медичної допомоги. З них понад 1600 “швидких” відслужили 5–10 років. Водночас приблизно 700 – з терміном експлуатації більше як 10 років.

Реклама

Залишити коментар