Максим Бурбак: «Замість пошуку шляхів виходу з корона-кризи влада Чернівців заграЄ з підприємцями»

Бунти підприємців можуть відбутися через відсутність у влади механізму компенсації вимушених збитків малого і середнього бізнесу. Так вважає народний депутат двох скликань Максим Бурбак.

“Згадаймо, що 3 березня – рівно рік від часу виявлення першого інфікованого у Чернівцях. Тоді вся країна дивилася, як його будуть лікувати, – зазначив політик. – Рік минув і підприємці правильно кажуть: «Ми третього локдауну не переживемо». Кількість областей у червоній зоні збільшується. Ліжок з киснем – обмаль. Місцева влада за рік профукала можливість, по-перше, забезпечити повноцінно лікувальні заклади киснем і засобами захисту медиків – ми пригадуємо, що у квітні минулого року завдяки волонтерам вдалося дати медикам усе необхідне. По-друге, бачимо, що влада упродовж року не розробила жодних компенсаційних механізмів для малого і середнього бізнесу. Багато підприємців вже припинили свою діяльність. І люди правильно кажуть – вже немає за що купувати продукти, платити комірне”.

За словами Максима Бурбака, місцева влада не розробила заходи для компенсації людям за вимушений простій, а прикриває свою безпорадність зверненнями.

“Знову ми бачимо, що і міська, і обласна рада голосують за звернення до уряду – допоможіть. Шановні. З бюджетною децентралізацією більшість податків передали на місця. Тобто дивіться, де ви можете своїм ресурсом поділитися з малим і середнім бізнесом. Звільніть від плати за торгівельні місця, від сплати місцевих податків, тому що людям, фактично, нема за що жити. Ми не огульно критикуємо, а пропонуємо шляхи вирішення. Наприклад, чому влада не звернулася до соціально вразливих верств населення, до малого і середнього бізнесу, до працівників Калинівського ринку: «Шановні, по-перше, ми вас звільнимо від плати за місце і від певних місцевих податків. По-друге, якщо ви маєте можливість допомогти тим верствам населення, які не можуть платити комірне, то надайте цільову допомогу, але не грошима, тому що люди зараз не платять за компослуги, а адресну разову допомогу для сплати, наприклад, за тепло.» І тоді ви підтримаєте також і своє комунальне підприємство, яке може збанкрутувати”, – заявив в ефірі телеканалу ТВА політик.

Реклама

Залишити коментар