У Раді хочуть, щоб Степанов розповів, чому не вакцинуються медики

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п’ятницю, 5 березня, нардепи хочуть заслухати міністра охорони здоров’я Максима Степанова щодо ситуації з пандемією в країні та щодо кампанії з вакцинації від COVID-19. Про це під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, 1 березня, заявив перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко, передає УНН.

“У нас почалась вакцинація на цьому тижні, є різні суперечливі інформації. Та сама омріяна вакцина тепер змушена знищуватись, тому що її не встигають до людей застосовувати. Це психологічно важливе питання — нам важливо зрозуміти, як налаштовані процеси, чому відмовляються медики вакцинуватись. І це все — невеликий елемент великої картини з епідемією, яка знову, не такими темпами, як раніше, але збільшується. Треба розуміти готовність уряду і МОЗ до цих процесів. Тому запрошуємо на годину запитань до уряду міністра Степанова”, — сказав Корнієнко.

З нардепом погодилась заступниця голови ВР Олена Кондратюк.

“Я прошу і вимагаю негайного звіту міністра охорони здоров’я Максима Степанова на годині запитань до уряду, де він має чітко пояснити людям, якої якості вакцину він привіз, скільки вона коштує, чи закуповувалась вона напряму або через посередників. Міністр повинен озвучити нарешті, яка доведена ефективність у відсотках, щоб зняти всі ці питання”, — підкреслила вона.

Таким чином, за повідомленням пресслужби ВР, у п’ятницю, 5 березня, під час години запитань до уряду Рада заслухає міністра охорони здоров’я Максима Степанова про актуальний стан епідемії та вакцинації від COVID-19 в Україні.

Реклама

Залишити коментар