Школярі вже за партами: у яких областях відкрилися 100% шкіл

В Україні з 25 січня школярі повернулися до навчання, але повністю відкрилися не всі навчальні заклади. Про це повідомляє глава Міносвіти Сергій Шкарлет у Telegram у понеділок, 25 січня, передає Кореспондент.

Згідно з новими правилами, дитячі садки і школи можуть працювати в звичайному режимі, тоді як установи професійної (професійно-технічної), професійної перед вищою і вищої освіти можна відвідувати групами не більше 20 осіб.

Водночас за парти повернулися учні Одеської, Хмельницької, Дніпропетровської, Волинської, Донецької, Чернігівської, Івано-Франківської, Житомирської областей та Києва. Тут майже 100% шкіл навчаються очно.

У свою чергу від 99% до 91% шкіл повернулися до очного формату навчання в Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській областях. У Миколаєві учні 1-4, 9,11 класів навчатимуться в очному режимі, інші – за змішаною формою.

Від 70% до 58% шкіл працюють очно в Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській областях.

Крім того, на Полтавщині переважно змішана і дистанційна форми навчання. У Тернопільській області учні молодших класів відвідують уроки в звичайному режимі, а школярі 5-11 класів навчаються за змішаною формою. У Вінницькій області 1-4 і 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи – за змішаною формою.

Нарешті, в Рівненській, Львівській і Закарпатській областях переважно очна і змішана, частково – дистанційна форми навчання.

“Звертаю увагу, що заборонено відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більше 50% здобувачів освіти і персоналу”, – додав Шкарлет.

Реклама

Залишити коментар