Максим Бурбак: На Буковині діють три нові райради і 11 старих. Хто відповідатиме?

Народний депутат України двох попередніх скликань Максим Бурбак в ефірі телеканалу ТВА у програмі “постфактум” прокоментував ситуацію щодо діяльності новообраної Чернівецької районної ради, коли старі райради ще діють, а нові вже збираються на сесії.

Політик зазначив, що під новий адміністративно-територіальний устрій закладено міну сповільненої дії.

“25 жовтня минулого року ми обрали депутатів новостворених трьох рад. Тобто інші 11, які діяли до того часу в Чернівецькій області, мають припинити своє існування. Натомість ми бачимо, що вже лютий скоро, райради запрацювали, але вони не прийняли бюджети районів. Тому що районна рада приймає бюджет, який подається райдержадміністрацією. У нас не створено трьох райдержадміністрацій. Нагадую, вони створюються указом президента України”, – зазначив Максим Бурбак.

Натомість, за його словами, працівники 11 райдержадміністрацій ходять на роботу.

“І, як мені сказали, їм навіть не дали повідомлення про звільнення або переведення. А таке повідомлення надається за два місяці до звільнення або переведення. Тобто, ще до квітня працівники будуть приходити на робоче місце, їм буде нараховуватись зарплата, яка не передбачена бюджетом, якого ще немає. А потім, коли їм дадуть попередження, вини спокійно ідуть і суд і виграють цей суд. Сто відсотків. Ну, так не можна розбалансовувати всю вертикаль влади”, – додає політик.

Також він висловив свою думку щодо заяв голови ОДА Осачука, про його наради з правоохоронними органами, аби не дати розхитати ситуацію.

“Розкажіть мені будь ласка, як голова ОДА, про цю ситуацію. Як ви з неї будете виходити? Ви знову нам навісите борги по районних радах, щоб ми, як платники податків у бюджет якось виплачували ці судові позови? Де ваше реакція, де заклики до уряду, до президента? І це в рамках Чернівецької області 11 районних рад. А в контексті України – понад 400”, – зазначив Максим Бурбак.

Політик додав, що голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук допрацьовує свій термін перебування на цій посаді.

“Переконаний, що після такої поразки під час місцевих виборів і поразки під час призначення голови Чернівецької обласної ради, секретаря Чернівецької міської ради, то за це треба нести політичну відповідальність”, – підсумував Максим Бурбак.

Реклама

Залишити коментар