У ДСНС розповіли, як з крижаних пасток рятують лебедів

17 січня до Служби порятунку надійшло повідомлення, що у с. Атаки Хотинського району на річці Дністер потребують порятунку лебеді. Про те, що птахи довгий час перебувають на водоймі повідомили рятувальників, місцеві мешканці села. На місце виклику прибули працівники групи водолазних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Чернівецькій області.
За повідомленням пресслужби УДСНС України в Чернівецькій області, понад 30 лебедів знаходились посередині річки Дністер, тому рятувальники, використовуючи човен та мотузку, розбили крижану пастку та дали змогу лебедям злетіти з примерзлої частини річки.
Цього ж дня, в с. Бузовиця Кельменецького району потребували допомоги лебеді на озері. Двоє птахів примерзли лапами до криги, а інші плавали поруч. За допомогою рятувального човна та спецінструментів рятувальники розбили кригу й дісталися до лебедів, які залишались нерухомими. Тож завдяки діям рятувальників, птахи були врятовані з пастки та не зазнали жодних травм.
Реклама

Залишити коментар