Локдаун не буде ефективним без зупинки громадського транспорту – експерт

Уряд планує локдаун по мінімалістичному сценарію. Адже, якщо працюватиме громадський транспорт, то карантин не буде ефективним.

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько в ефірі програми “Коментар з Христиною Шкудор” на телеканалі Еспресо.

“Січневий локдаун, який планує уряд, не передбачає обмеження роботи громадського транспорту. Такий формат не буде дієвим. Адже ми всі прекрасно знаємо, що коронавірусна хвороба найкраще передається саме в громадському транспорті. Не в розважальних закладах, а тим паче не на заходах культури. Тому, на мою думку, такий підхід є мінімалістичним зі сторони уряду. Люди різко негативно реагували на карантин вихідного дня і тому уряд приймає такі не логічні рішення”, – заявив політолог.

Володимир Цибулько також додав: “Причиною такого рішення могло стати те, що структура бізнесу громадського транспорту досить поширена по всій Україні. На місцях це чи не найголовніший прибутковий бізнес. Його обмеження, вважаю, призвело б до швидкої негативної реакції. Саме тому, уряд не став, або побоявся, обмежувати роботу громадського транспорту в плануванні наступного жорсткого карантину.”

Фото – ukrslovo.net

Реклама

Залишити коментар