“Оголошую Народний трибунал”: Тихановська пообіцяла амністію за захоплення Лукашенка

13 листопада претендент на посаду президента Білорусі Світлана Тихановська оголосила про створення “народного трибуналу”.

Відповідне звернення лідер білоруської опозиції Світалана Тихановська розмістила на своїй сторінці у Telegram.

“Я, Світлана Тихановська, разом з Народним антикризовим управлінням оголошую Народний трибунал і амністію за захоплення Лукашенка і членів його терористичного угрупування. Якщо державна судова система не працює, ми впораємося без неї. Відповісти повинен кожен, хто цинічно порушив і порушує закон: від членів виборчих комісій і провладних спостерігачів до чиновників, ідеологів і офіцерів, які віддавали і виконували злочинні накази. Ви порушили закон, і ви боїтеся правосуддя. Але час правосуддя настав”, – зазначила Тихановська.

Зазначається, що Народне антикризове управління спільно з платформами “Зубр” і “Голос” розробили централізовану систему фіксації й підтвердження свідчень злочинів. Процес буде проведено на платформі руху “Голос”.

Окремо для силовиків опозиціонери розробили програму “Рапорт”, яка дасть можливість конфіденційно надати відео й інші свідоцтва виконання або участі у виконанні “злочинних наказів”. Тихановська гарантує таким особам амністію або пом’якшення кримінальної відповідальності.

Вона також анонсувала “наймасовіший марш із заявою народного звинувачення” після підбиття підсумків 20 грудня.

“Якщо більшість голосує за те, що ці люди повинні бути притягнуті до суду, то за статтею 109 КПК РБ кожен громадянин має право захопити і примусово доставити до органу влади особу, захоплену при вчиненні злочину або спробі втечі після його вчинення”, – підкреслила політик.

Реклама

Залишити коментар