Нардепи хочуть посилити відповідальність за напади на журналістів

Парламентарі ухвалили за основу законопроект, яким передбачається посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів. Відповідне рішення підтримали 305 народних депутатів України, передає УНН.

Законопроектом №3633 пропонується вести зміни до Кримінального кодексу України і передбачити кримінальну відповідальність за погрозу вбивством, насильством, знищенням чи пошкодженням майна журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї. Відповідальність передбачається також за умисне заподіяння таким особам побоїв, тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності.

Так, передбачається наступне покарання:

▪️ за вилучення підготовлених журналістом матеріалів – штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів громадян;
▪️ за вплив у будь-якій формі на журналіста та перешкоджання виконання ним обов’язків, переслідування журналіста – штраф від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів громадян;
▪️ за повторне вчинення погроз та насильства над журналістом, або вчинення таких дій за попередньою змовою групою осіб та організованою групою – передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 14 років.

Реклама

Залишити коментар